فراموشی خفیف در سالهای اولیه آلزایمر روی میدهد، سپس به تدریج این فراموشی گسترش یافته و شامل مشکلات جدی در حافظه، زبان و استدلال انتزاعی میشود تا جایی که این اختلال مغزی در نهایت توانایی عملکرد را از قربانیانش میگیرد. در این بخش از مجله دلتا درباره تاثیر رژیم غذایی در پیشگیری از آلزایمر صحبت خواهیم کرد.
پیشگیری از آلزایمر
علی رغم تحقیقات گسترده، هنوز علت و درمان آلزایمر معلوم نیست. متخصصان بر اساس یک تئوری میگویند که ترکیبی پیچیده از عوامل ژنتیک، محیط و سبک زندگی منجر به کاهش قدرت شناختی در انسان میشوند، بنابراین همچنان بر اینکه دقیقا چطور آلزایمر اتفاق میافتد و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد، کار و تحقیق میشود. یکی از موضوعاتی که باید مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد، رژیم غذایی است. هرچند که هنوز به طور دقیق مشخص نشده، اما غذاهای به خصوصی وجود دارد که به دلیل ارتباط خاصشان با آلزایمر به دقت مورد تحقیق قرار گرفتهاند.
اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامینهای B
خانم تارا هاروود، متخصص تغذیه در کلینیک اوهایو میگوید: «چند تحقیق، ارتباط موثر بین تغذیه سرشار از مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ و کاهش آلزایمر را نشان دادهاند. هرچند که تحقیقات بیشتری باید قبل از هر نوع نتیجهگیری صورت گیرد.»
هاروود میگوید: «هرچند که هنوز موثر بودن هیچ یک از ویتامینهای B6 و B12 اثبات نشده است، اما دادههای یک تحقیق نشان میدهد که در بین افرادی که مصرف اسید فولیک بیشتری داشتهاند، میزان آلزایمر کمتر است.»
آنتیاکسیدانها
غذاهای سرشار از آنتیاکسیدان عبارتند از: انواع توتها، سبزیجات تیره یا نارنجی رنگ، آجیل و لوبیا. تحقیقات نشان داده است، در بین موشهایی که بیماری آلزایمر وجود دارد، بعد از آنکه تمشک و توت فرنگی به عنوان غذا به آنها داده میشود، عملکرد ذهنیشان بهبود مییابد.
رژیم غذایی مدیترانهای
بطور عمده، رژیم غذایی مدیترانهایی، شامل میوه، سبزیجات، لوبیا، ماهی، روغن زیتون، مقداری غذاهای لبنی و میزان کمی از گوشت و مرغ است. هر چند که تحقیقات بیشتری لازم است، اما نتایج تحقیقات نشان داده است که خطر پیشرفت آلزایمر و میزان مرگ و میر در بین افرادی که دچار این بیماری هستند، کاهش یافته است.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ۱۰ غذایی که به جنگ آلزایمر میرود را در مجله دلتا بخوانید.
مجله سلامتی دلتا همراه باشید
- ۰ ۰
- ۰ نظر