دوشنبه ۲۶ آذر ۰۳

۷ موردی که منجر به آسیب کبدی می‌شود

۱,۷۳۸ بازديد

کبد بیش از 500 عملکرد مهم برای بدن انجام می‌دهد. از سنتز پروتئین گرفته تا سوخت و ساز چربی، کبد محل واکنش‌های مختلف بیوشیمیایی است.

آسیب کبدی

روند سم زدایی بدن در کبد اتفاق می‌افتد و ویتامین‌ها و مواد معدنی در آن ذخیره می‌شود. از آن‌جا که این عضو برای عملکرد روزمره بدن بسیار مهم است، می‌تواند بسیاری از فعالیت‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین غذایی که می‌خورید، چیزهایی که می‌نوشید و عادت‌هایی که دارید می‌تواند منجر به آسیب کبدی شود. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

۷ موردی که منجر به آسیب کبدی می‌شود

  • نوشیدن آب کمتر:‌ آب به سم زدایی بدن کمک می‌کند. کبد به مقدار زیادی مایعات نیاز دارد و نوشیدن کمتر از مقدار مورد نیاز منجربه مشکلات کبدی می‌شود. مصرف آب به کبد کمک می‌کند تا ذخایر خود را حفظ کند و کمبود آب بدن منجر به افزایش خطر بیماری می‌شود.
  • مصرف الکل: برای دیدن اثرات مخرب آن بر بدن، نیازی به مصرف زیاد الکل نیست. هر بدن نسبت به الکل واکنش و آستانه تحمل متفاوتی دارد و ممکن است استفاده بیش از حد برای یک شخص باعث واکنش متفاوتی شود. بسیاری از موارد بستگی به این دارد که التهاب فرد در حال حاضر چگونه است. مقدار زیاد التهاب می‌تواند منجر به سیروز و آسیب کبدی شود.
  • سیگار کشیدن: نه تنها سرطان ریه، بلکه حتی سرطان کبد نیز به سیگار کشیدن مربوط می‌شود. دود استنشاق شده به دلیل سوختن توتون بر کبد تاثیر می‌گذارد. استرس اکسیداتیو که دود سیگار ایجاد می‌کند بسیار زیاد است و کبد را تحت فشار قرار می‌دهد تا خون را سم زدایی کند. این امر مواد شیمیایی مضر در بدن آزاد می‌کند و در نهایت منجر به سرطان کبد می‌شود.

آسیب کبدی سیگار

  • اضافه وزن بیش از حد: اضافه وزن به معنی وجود بیش از حد بافت چربی یا سلول‌های چربی است. این پروتئین‌ها، سمی آزاد می‌کند که به بافت کبد آسیب می‌رساند. چاقی می‌تواند مانند مصرف الکل به کبد آسیب برساند و حتی منجر به سرطان کبد شود.
  • داشتن یک رژیم غذایی پر قند: مقدار زیاد قند برای سلامت سیستم بدن مضر است. مقدار زیاد قند باعث تجمع چربی در کبد می‌شود. در حالی که تمام سلول‌های بدن می‌تواند از مولکول‌های گلوکز مراقبت کند، اما فقط سلول‌های کبدی می‌تواند از عهده فروکتوز برآیند. فروکتوز بخشی از کل نوشابه و بیشتر مواد غذایی ناخواسته و فرآوری شده است. مصرف مکرر و مداوم فروکتوز می‌تواند منجربه آسیب جبران ناپذیر کبد شود. برای ولع مصرف غذاهای شیرین به قندهای طبیعی روی آورید و از مصرف غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه فرار از صحنه تصادف چه مجازاتی دارد؟ مجله حقوقی دلتا را دنبال کنید.

همچنین بخوانید:

خواص تخم کتان برای لاغری

آشنایی با قرص ب کمپلکس و فواید آن

فواید نوشیدن آبلیمو و عسل پیش از صبحانه

علائم کمبود ویتامین B12

عوارض مصرف نمک زیاد

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

انواع سیروزکبدی

1-صفراوی

سیروز صفراوی یک بیماری مزمن خودایمنی است که کبد را تحت تاثیر می گذارد. در این بیماری بدن فکر می کند که مجاری صفراوی درون کبد اجسام خارجی بوده و سعی می کند که پوشش این مجاری را از بین ببرد. این مجاری برای جریان دادن صفرا از کبد طراحی شده اند، پس این آسیب خروج اسید های صفراوی را مختل می کند. سپس اسیدهای صفراوی از مجاری چکه کرده و به سلول های کبد اطراف شان آسیب می رسانند که باعث التهاب و زخم در کبد می شود.

2- قلبی

سیروز قلبی سبب نارسایی سمت راست قلب می شود. از نظر بالینی، نشانه ها و علائم با علائم نارسایی سمت راست قلب بروز می کند. برخلاف سیروز که ناشی از استفاده مزمن از الکل یا هپاتیت ویروسی است، سیروز قلبی به طور کل پیش آگهی مشخصی ندارد. در نتیجه درمان آن بر اساس مدیریت نارسایی قلب است.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.