داشتن رژیم غذایی سالم

ساده‌ترین راه برای کاهش فشار خون پیروی از یک برنامه غذایی متناسب با هدف کاهش فشار خون است. بر اساس این رژیم غذایی باید از غلات، میوه‌ها، سبزیجات و لبنیات کم‌چرب استفاده کنید. در مقابل از مصرف چربی اشباع و غذای حاوی کلسترول خودداری کنید.

مصرف غذاهای غنی از پتاسیم

افزایش محتوای پتاسیم در مواد غذایی، خود اثر سدیم بر فشار خون را کاهش می دهد. از غنی‌ترین منابع پتاسیم می‌توان به کشمش خشک، زردآلو، لوبیا، عدس، سیب زمینی، موز و آووکادو اشاره کرد.

کاهش مصرف سدیم

کاهش مصرف سدیم سلامت قلب را بهبود می‌بخشد. عنصر سدیم نقش مستقیم و مهمی در بالا رفتن فشار خون دارد و افراد مبتلا به فشار خون بالا باید مصرف مواد حاوی سدیم مثل نمک را محدود کنند.

فشار خون بالا

کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که بسیاری از مرگ های ناشی از فشار خون بالا به دلیل مصرف بیش از حد غذاهای بسته‌بندی شده آماده و ترکیبات نگه‌دارنده آنها رخ می‌دهد. بنابراین برای کنترل فشار خون بالا نه گفتن به غذاهای بسته‌بندی و فرآوری شده مهم است.

کاهش مصرف الکل

ترکیبات نوشیدنی‌های الکلی باعث بروز اختلال در سیستم تنظیم فشار خون می‌گردد. بنابراین سعی کنید برای کنترل فشار خون خود نوشیدن الکل را محدود یا بطور کامل قطع کنید.

کاهش مصرف کافئین

کافئین فشار خون را تا ۱۰ میلی متر جیوه افزایش می‌دهد از این رو پیشنهاد می شود مصرف کافئین به ویژه با معده خالی را کاهش دهید.

عدم استعمال سیگار

هر سیگاری که می‌کشید فشار خون را طی چند دقیقه افزایش می‌دهد و ساعت‌ها طول می‌کشد تا به حالت طبیعی برگردد.

پیشنهاد مطالعه: مطلب تاثیر کرونا بر قلب را بخوانید.