جمعه ۱۳ تیر ۰۴

علل چاقی و افزایش وزن ناگهانی چیست؟

۱,۷۸۵ بازديد

افزایش وزن ناگهانی زمانی اتفاق می‌افتد که بدون اضافه کردن مقدار غذایی که می‌خوردید و کاهش فعالیت فیزیکی، وزن‌تان بالا برود.

افزایش وزن ناگهانی

افزایش وزن ناگهانی و سریع ممکن است، به دلایل مختلفی باشد. در اکثر کسانی که اضافه وزن ناگهانی را تجربه می‌کنند، خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند اما بعضی از افراد با مشکلاتی مواجه می‌شوند. در ادامه با افزایش وزن ناگهانی همراه مجله دلتا باشید.

افزایش وزن ناگهانی

داروها

تغییر در سیستم متابولیسم بدن و یا استفاده از بعضی داروها، باعث بالا رفتن ناگهانی وزن انسان می‌شود. استفاده از بعضی داروها، وزن بدن را در مدت زمان کوتاهی به شدت بالا می‌برد. داروهایی که برای درمان یا کنترل بیماری‌های زیر به کار می‌روند، ممکن است باعث اضافه وزن ناگهانی شود:

  • تشنج
  • دیابت ملیتوس
  • فشار خون بالا
  • افسردگی و اختلالات روانی

به یاد داشته باشید که حتی اگر وزن‌تان با مصرف داروهایی برای درمان بیماری‌ها بالا رفت، نباید مصرف آن‌ها را بدون مشورت دکتر قطع کنید.

بی‌خوابی

تحقیقات نشان داده است که کمبود خواب باعث بالا رفتن وزن خواهد شد. تغییر در الگوی خواب باعث تغییر در الگوی غذا خوردن، ایجاد پرخوری و تغییر در حس و حال انسان می‌شود. کسانی که از کمبود خواب رنج می‌برند، تمایل بیشتری به مصرف کربوهیدرات و پرخوری دارند؛ به همین دلیل وزن‌شان بالا می‌رود. این افراد بعد از خوردن وعده شام نیز کالری بیشتری مصرف می‌کنند.

چاقی ناگهانی

ترک سیگار

بعضی از افراد با ترک سیگار دچار اضافه وزن می‌شوند. کارشناسان معتقدند که دلیل این امر تاثیر منفی تنباکو بر اشتها است. همچنین ترک ناگهانی سیگار در بعضی افراد باعث بالا رفتن سطح استرس می‌شود و برای مقابله با این حس فرد به پرخوری روی می‌آورد. تحقیقات نشان داده است که تا یک کیلوگرم اضافه وزن بعد از ترک سیگار عادی است. در سه ماهه‌ اول ترک سیگار فرد بیشترین مقدار اضافه وزن را تجربه می‌کند و بعد این روند در شش ماه بعدی کاهش می‌یابد.

نارسایی قلبی

اضافه وزن ناگهانی و تورم قسمت خاصی از بدن می‌تواند به دلیل احتباس مایعات و یا نارسایی قلبی باشد. افزایش وزن یک کیلویی در عرض ۲۴ ساعت و ۲ کیلویی در یک هفته ممکن است از علائم نارسایی قلبی باشد.

مشکلات کلیوی

افزایش وزن ناگهانی و یا تورم بدن می‌تواند از علائم بیماری‌های کلیوی باشد. اگر کلیه‌ها به خوبی کار نکنند، بدن مایعات را در خود نگه می‌دارد و در نتیجه وزن بالا می‌رود. کلیه‌های آسیب دیده قادر به دفع آب اضافی و مواد سمی از بدن نیستند؛ در نتیجه این مواد در بافت‌های بدن جمع و باعث افزایش وزن ناگهانی می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «اصلی‌ترین عامل بروز سرطان پوست!» ، مجله سلامتی را دنبال کنید.

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

آیا مولتی ویتامین ها می توانند به من در افزایش وزن کمک کنند؟

اگر بدلیل کمبود برخی مواد مغذی ضروری در عضله سازی مشکل دارید، پاسخ مثبت است. توصیه ما این است که همه افراد اعم از پیر، جوان، ورزشکاران یا غیرورزشکاران باید هر روز از مولتی ویتامین ها و مکمل ها استفاده کنند زیرا مطالعات نشان می دهد که هیچکس از طریق رژیم غذایی، نمی تواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را تامین کند. بنابراین شما باید بدون در نظر گرفتن سن، جنس یا وضعیت بدن از مولتی ویتامین ها استفاده کنید.

تقریبا 40 نوع ویتامین، مواد معدنی و سایر مواد شیمیایی زیستی ضروری وجود دارد که باید از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها تأمین شود. این نوع ویتامین ها و مواد معدنی تقریباً مسئول کلیه ی فرآیندهای متابولیکی و تکاملی بدن از جمله تولید انرژی، تقسیم و همانند سازی سلولی و عضله سازی می باشند.
بنابراین اگر کمبودی در هر یک از این مواد ضروری در بدن وجود داشته باشد، برخی عملکردهای ضروری ازجمله عضله سازی در بدن مختل می شود. بزرگسالان برای افزایش وزن خوب (عضله سازی بدون چربی)، باید در نوعی ورزش مقاومتی شرکت کنند و یک برنامه غذایی و استفاده از مکمل های مناسب را دنبال کنند.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.