اگر چه پزشکان معتقدند کمبود آهن و ریزش مو میتوانند با هم در ارتباط باشند، اما هنوز نمیتوان به طور قطع گفت که کمبود آهن باعث ریزش مو میشود. خبر خوب این است که ریزش مو ناشی از فقر آهن را به سادگی میتوان درمان کرد.
زمانی که آهن کافی در بدن وجود نداشته باشد، تعداد هموگلوبین در خون کاهش پیدا میکند و فرد به بیماری کم خونی ناشی از فقر آهن مبتلا میشود. اگر فردی به کم خونی ناشی از فقر آهن شدید مبتلا شود، علائمی مانند تنگی نفس، خستگی مفرط، درد قفسه سینه و ریزش مو را تجربه خواهد کرد. در این مطلب از مجله دلتا ارتباط بین کمبود آهن و ریزش مو و روشهای درمان آن را شرح خواهیم داد.
کمبود آهن و ریزش مو
پزشکان هنوز مطمئن نیستند که چرا برخی از افراد مبتلا به کمبود آهن، ریزش مو را تجربه میکنند. با این حال، آنها میدانند که آهن یک جزء ضروری در آنزیم «ریبونوکلئوتید ردوکتاز» است که به رشد سلولها کمک میکند. براساس برخی تحقیقات، سلولهای فولیکول مو میتوانند نسبت به کاهش سطح آهن حساس باشند. در نتیجه در صورت فقر آهن، مو قادر به رشد سلولی مناسب و کافی نخواهد بود.
درمان ریزش مو ناشی از فقر آهن
کسانی که همزمان ریزش مو و کمبود آهن را تجربه میکنند، احتمالا باید برای درمان هر دو اقداماتی جداگانه انجام دهند. بنابراین در ادامه به هر دو درمان خواهیم پرداخت.
۱. درمان ریزش مو
پزشکان میتوانند درمانهای بسیاری را برای افرادی که به ریزش مو مبتلا هستند، توصیه کنند. برخی از این درمانها عبارتند از:
- ماینوکسیدیل، این دارو به عنوان یک محلول موضعی قابل استفاده است. محققان معتقدند که این دارو مو را قادر میسازد که به مدت طولانیتری در فاز رشد باقی بمانند.
- مهارکنندههای alpha-reductase-۵، داروهایی مانند فیناستراید مهارکنندههای alpha-reductase-۵ هستند. این داروها باعث افزایش سطح آنزیمهایی میشوند که رشد موها را افزایش میدهد.
- پیوند مو، اگر سایر روشهای درمان ریزش مو تاثیرگذار نباشد، کاشت مو میتواند به درمان این عارضه کمک کند.
۲. درمان کم خونی فقر آهن
- مکملهای آهن خوراکی، گاهی پزشکان استفاده از مکمل آهن را تجویز کنید تا میزان کمبود آهن در بدن به مرور زمان جبران شود. به یاد داشه باشید که قبل از مصرف هرگونه مکمل آهن، با پزشک مشورت کند، چرا که ممکن است مصرف این مکملها عوارض جانبی شدیدی ایجاد کنند.
- شما ممکن است برای درمان کمبود آهن، مجبور باشید به مدت ۳ تا ۶ ماه، قرص آهن مصرف کنید تا ذخیره آهن بدن به سطح طبیعی برسد.
- تزریق آهن، پزشک ممکن است برای افزایش سریعتر سطح آهن، تزریق آن را توصیه کند. این روش برای افرادی که به شدت کم خونی فقر آهن دارند یا کسانی که بدن آنها قادر به جذب مناسب آهن نیست، مانند افرادی که بیماری کرون دارند، گزینه مناسبی محسوب میشود.
- تغییرات در رژیم غذایی، استفاده از غذاهایی که سرشار از آهن هستند، در افزایش سطح آهن موثر خواهد بود. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، سبزیجات سبز برگ و حبوبات از جمله غذاهای حاوی آهن هستند.
مصرف قرص آهن و درمان ریزش مو
تحقیقات نشان میدهد که شواهد کافی برای پیش بینی اینکه آیا مصرف مکملهای آهن به رشد دوباره مو، در بیمارانی که ریزش مو و کم خونی فقر آهن دارند، کمک میکند یا خیر، وجود ندارد. به هرصورت، درمانهای بسیاری برای ریزش مو وجود دارند و افراد باید برای اطلاع از گزینههای درمانی، با پزشک خود مشورت کنند. اگر فردی ذخایر آهن کمی در بدن خود داشته باشد، افزایش مصرف آهن احتمالا به آنها در داشتن حس بهتر و سلامت کلی بیشتر کمک خواهد کرد.
همچنین بخوانید:
درمان پریود نشدن با روشهای خانگی
علت افزایش وزن بعد از ورزش چیست؟
درمان زخم معده با عسل، معجزهای طبیعی و مطمئن
با مجله سلامتی دلتا همراه باشید
- ۰ ۰
- ۱ نظر
درمان خانگی ریزش مو
درمان های خانگی بیشتر جنبه پیشگیری دارند و هیچگونه تضمینی برای اثر بخشی در آن ها وجود ندارد، اما استفاده از آن ها بی تاثیر هم نیست. برای درمان ریزش مو و یا هر بیماری دیگری باید بدانید مهمترین مسئله و بهترین درمان این است که شما استرس های حاصله از مشکل بوجود آمده را دور کنید و اعتماد بنفس خودتان را از دست ندهید. به هرحال این مشکلات ممکن است برای هرکسی بوجود آید و تنها شما نیستید که با آن دست و پنجه نرم می کنید. پس با امید و باور به حل مشکل و درمان ریزش مو کمک زیادی به خود برای کسب نتیجه دلخواه خواهید کرد.
درمان ریزش مو با عسل
برای درمان های خانگی اکثر بیماری ها از عسل استفاده می شود. خواص بی نظیر عسل همیشه می تواند راه چاره ای باشد برای بیماری ها و مشکلات ما. می توانید برای پر پشت تر شدن موهایتان از ترکیب عسل با روغن زیتون و یا روغن بادام تلخ استفاده کنید. هرکدام از این ترکیب ها را می توانید نیم ساعت قبل از حمام روی سر خود گذاشته و سپس دوش بگیرید. عسل باعث حفظ رطوبت موها می شود.
منبع