یکشنبه ۲۵ آذر ۰۳

خواص گیاه ترخون ؛ دوست پرخاصیت مرزه

۱,۸۰۳ بازديد

ترخون یا گیاه اژدها بخورید! این گیاه دوست مرزه است؛ خواص گیاه ترخون را در مجله سلامتی دلتا بخوانید با ما همراه باشید.

خواص--گیاه-ترخون

خواص گیاه ترخون چیست؟ سبزی ترخون دوست قدیمی مرزه است که در انواع غذا ها، آش های خانگی و سوپ های گیاهی در کنار هم استفاده می‌شوند. این سبزی هم مثل تره، ریحان، مرزه، جعفری، گشنیز و دیگر سبزی ها خواص زیادی برای بدن دارد، اصلا تا به حال چای و دمنوش گیاهی ترخون را استفاده کرده‌اید؟ مجله دلتا خواص این سبزی معطر و خانگی را به شما معرفی می‌کند، با ما همراه باشید.

خواص ترخون

گیاه و سبزی ترخون چیست؟ ( طبع ترخون ) 

گیاه ترخون با نام علمی Estragon گیاهی چند ساله است که بومی اوراسیا و مناطق شمالی آمریکای شمالی است. طبع ترخون گرم و خشک است، نام علمی گیاه ترخون از لغت یونانی (دراکونکولوس) به معنی اژدهای کوچک گرفته شده است؛ به این دلیل که این گیاه به صورت مارپیچ است. برگ های این گیاه به ارتفاع ۳۰ سانتیمتر و به رنگ سبز هستند، معمولا از این سبزی برای انواع مختلف شور و ترشی های خانگی استفاده می‌شود.

گیاه ترخون

خواص گیاه ترخون ( خواص ترخون در طب سنتی ) 

شاید کم و بیش درباره خواص گیاه ترخون چیز هایی شنیده باشید. سبزی ترخون در آشپزی و طب سنتی جایگاه خاص خودش را دارد. استفاده از چای ترخون یا جوشانده این گیاه می‌تواند با انواع مختلف سرطان مبارزه کند، با ما همراه باشید تا درباره خواص ترخون اطلاعات بیشتری کسب کنید.

  • خواص ترخون در لاغری

لاغری شکم و پهلو با چای و دمنوش ترخون امکان دارد. برای خلاص شدن از شر چربی های دور کمر، ۱۰ قطره روغن گیاهی ترخون را با ۱۰ قطره روغن فندق مخلوط کنید و بعد از هر وعده غذایی آن را روی شکم و پهلو های خود بمالید. البته استفاده از چای و دمنوش گیاهی ترخون هم می‌تواند یک شکم صاف، تخت و بدون چربی را به شما هدیه دهد.

  • ترخون گیاه ضد سرطان

گیاه و سبزی ترخون آنتی اکسیدان های فراوانی دارد که رادیکال آزاد را از بین می‌برند، این آنتی اکسیدان های طبیعی بدن شما را از هر گونه بیماری محافظت می‌کنند. برگ های تازه ترخون می‌توانند رشد سلول های سرطانی را متوقف کنند، فقط کافی است که از جوشانده این گیاه به صورت روزانه استفاده کنید.

  • سلامت قلب با گیاه ترخون

برگ و سبزی ترخون می‌تواند سلامت قلب شما را تضمین کند. این سبزی ضد التهاب است و رگ های قلب شما را باز نگه می‌دارد تا خون به راحتی در قلب شما جریان داشته باشد. برگ ترخون حاوی ماده معدنی پتاسیم است که نقش مهمی در تنظیم انقباض قلب دارد؛ یک فنجان چای ترخون شما را از حمله قلبی نجات می‌دهد.

  • خواص عرق ترخون برای قند خون و دیابت

عرق ترخون یا دمنوش گیاهی آن قند خون را تنظیم می‌کند، برگ ترخون فیبر زیادی دارد که کالری را در تمام اندام های بدن توزیع می‌کند؛ درنتیجه این عملکرد، سطح قند خون بیماران دیابتی تنظیم خواهد شد.

  • درمان کم خونی

برگ های تازه ترخون (حاوی آهن ) برای تشکیل گلبول های قرمز بدن ( هموگلوبین ) گزینه مهمی است. همچنین از ویتامین C ( کمک کننده به جذب آهن ) پشتیبانی می‌کنند. این مسئله باعث می‌شود که برگ های تازه یا خشک این گیاه مانع از کم خونی بدن شوند.

  • محافظت از روده با مصرف ترخون خشک

روی موجود در برگ های سبزی ترخون یا ترخون خشک عملکرد مناسبی برای محافظت از مخاط روده دارد. در واقع استفاده از ترخون خشک در ماست می‌تواند به باکتری های مفید روده کمک کند.

  • استحکام عضلات و استخوان ها با مرزه و ترخون

جالب است بدانید که مخلوط مرزه و ترخون در چاشنی، نوشیدنی یا انواع مختلف غذا ها می‌تواند به استحکام استخوان ها کمک کند. برگ های ترخون منیزیم فراوانی دارند که به عنوان یک شل کننده طبیعی عضلات عمل می‌کنند.

 مثلا اگر می‎خواهید کوهنوردی کنید، برای جلوگیری از اسپاسم عضلانی می‌توانید از چای و دمنوش ترخون استفاده کنید. همچنین سبزی ترخون سرشار از کلسیم و فسفر است. این مواد معدنی برای استحکام استخوان ها مواد ضروری هستند و باعث سلامت استخوان ها می‌شوند.

گیاه ترخون

  • تقویت سیستم ایمنی بدن

برگ گیاه ترخون سرشار از ویتامین C است که به ساخت سیستم آنتی بادی بدن کمک می‌کند. با تقویت سیستم ایمنی، بدن شما دچار عفونت های ویروسی ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا نخواهد شد، به شما توصیه می‌کنیم که چای و دمنوش ترخون را حتما امتحان کنید.

  • تقویت دندان و استحکام لثه

ترخون هم مثل دیگر گیاهان دارویی (میخک) می‌تواند مشکلات و بیماری های مربوط به دهان و دندان را رفع کند. کلسیم و فسفر موجود در برگ های سبز ترخون می‌تواند به تقویت دندان ها، استخوان فک و استحکام لثه کمک کند. برگ های ترخون به دلیل وجود ماده اوژنول باعث کاهش درد دندان می‎شود.

استفاده از سبزی ترخون مانند نعناع بوی بد دهان را رفع می‌کند. همچنین این گیاه و سبزی، خاصیت ضد التهابی و سم زدایی دارد؛ درنتیجه می‌تواند تعرق زیاد و بوی بدن را کاهش دهد. همچنین این سبزی به درمان درد مفاصل و رماتیسم کمک می‌کند.

  • سلامت چشم

برگ ترخون سرشار از ویتامین A است که باعث سلامت چشم و تقویت بینایی می‌شود. مصرف این سبزی معطر می‌تواند شما را مثل عقاب تیزبین کند. ترخون آب مروارید چشم را برطرف می‌کند.

  • درمان استرس و بی خوابی شبانه با سبزی و روغن ترخون

سبزی ترخون مانند گل گاو زبان، اسطوخودوس و حتی چای سبز می‌تواند شما را آرام کند و علائم استرس و بی خوابی را کاهش دهد، بهتر است بعد از خستگی های یک روز کاری این دمنوش گیاهی را امتحان کنید. البته از روغن ترخون در ماساژ درمانی و رایحه درمانی هم استفاده می‌شود که می‌تواند خاصیت آرام بخشی آن را دو چندان کند.

  • درمان سندرم قاعدگی زودرس

برگ های تازه ترخون در خدمت درد ها و بیماری های زنانه هستند. ترکیب اوژنول موجود در برگ های این سبزی می‌تواند دیسمنوره (درد قاعدگی) خانم ها را کاهش دهد. همچنین منیزیم موجود در ترخون درد های شکمی را کم و عضلات را شل و آرام می‌کند.

  • سبزی ترخون ؛ سم زدای طبیعی بدن

برگ ترخون سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان طبیعی است که برای سم زدایی سموم از بدن گزینه مناسبی است. مصرف یک فنجان دمنوش ترخون به صورت ناشتا می‌تواند سموم بدن شما را دفع کند.

  • خواص روغن ترخون در زیبایی پوست و مو

عصاره برگ ترخون می‌تواند به زیبایی پوست و موی شما کمک کند. شما می‌توانید از اسکراپ یا شامپوی طبیعی ترخون برای این منظور استفاده کنید.

خواص ترخون در طب سنتی

طرز تهیه دمنوش و چای ترخون 

برای تهیه این چای و دمنوش طبیعی و خانگی فقط کافی است که ۳۰ گرم سبزی ترخون را در یک لیتر آب دم کنید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه در حرارت غیر مستقیم بماند، مصرف این جوشانده دو الی سه بار در روز برای سلامتی بدن مفید است. البته در تهیه چای ترخون می‌توانید از ترکیب گیاهان دیگر با مقداری عسل و لیمو هم استفاده کنید.

تفاوت مرزه و ترخون 

طبع گیاه مرزه و ترخون گرم و خشک است اما نباید این دو گیاه را با هم اشتباه بگیرید. یکی از تفاوت های شایع این دو گیاه تیره گیاهی آنها است؛ ترخون متعلق به رده کاسنیان و مرزه متعلق به تیره نعناعیان است. همچنین گل های مرزه سفید و بنفش اما گل های ترخون زرد رنگ است.

پیشنهاد مطالعه: برای اطلاعات بیشتر درباره گیاه و سبزی مرزه و خواص بی‌نظیر آن می‌توانید به مقاله ” ۱۲ خاصیت درمانی مرزه” مراجعه کنید.

مضرات ترخون 

ترخون برای افراد گرم مزاج مضر است، مصرف بیش از حد این گیاه به صورت جوشانده می‌تواند باعث خشونت سینه شود؛ پس بهتر است که این گیاه را با عسل میل کنید.

پیشنهاد مطالعه: اگر می‌خواهید درباره انواع مختلف سبزی خوردن اطلاعات بیشتری کسب کنید، مقاله ” سبزی خوردن ؛ فیبر و آتی اکسیدان طبیعی” را حتما بخوانید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.